Mișcarea reprezintă un element important al vieții cotidiene, alături de alte nevoi ce stau la baza piramidei. Ne asigură doza necesară de sănătate, însă motivele care stau la baza motivației de a face mișcare sunt din cele mai diverse. Fie că este vorba despre o femeie care dorește de fapt să câștige masă musculară și să vadă pe display-ul cântarului rezultate concrete, fie că vorbim despre tipul care dorește să alerge 10 km in 40 de minute. Astfel fitness-ul și implicit mișcarea se dovedește a fi mai mult decât ceea ce pare la prima vedere: doar o metodă de a pierde în greutate!

Indiferent care este obiectivul tău – un adevăr universal stă la baza oricărui scop asociat: este foarte important să te simți bine în pielea ta, să te simți energizată și puternică, și să te trezești în fiecare zi cu cel mai important obiectiv: sănătatea.

Activitatea fizică, alături de o dietă sănătoasă (și implicit și starea ta de bine) influențează atât de multe alte domenii ale vieții tale. Nu este vorba doar despre cum te percepi atunci când te privești în oglindă; este mai mult despre încrederea pe care o ai la locul de muncă și în relațiile de zi cu zi. Este vorba despre curaj și, poate, ceva mai multă putere pe care o poți câștiga în a împărtăși idei, în a-ți exprima opiniile și în a obține ceea ce îți dorești pe plan personal și profesional.

De fapt, cercetările au arătat că nu este vorba chiar despre cât de repede sau cât de mult ai alergat sau ai mers la sală, ci despre cât de lungă a fost sesiuneat a de mișcare. Nu este vorba neaparat despre cât de mare a fost greutatea pe care ai ridicat-o sau despre câte flotări ai finalizat, este vorba mai mult despre a găsi puterea în terminarea unui antrenament în general. Și așa se naște sentimentul pozitiv pe care îl simțim la final. În cele din urmă, a vedea întreaga imagine în perspectivă și a conștientiza impactul pe care il are asupra noastră mișcarea este esențial.

Pentru a face sănătatea și fitness-ul o parte din viața ta, trebuie să gasești o motivație mai puternică decât aspectul fizic sau numărul de kilograme pe care le ai. Acesta este singurul mod de a continua să avansezi. Acest lucru ar putea suna clișeic, dar este adevărat: „Fă mișcare pentru că îți iubești corpul, nu pentru că îl urăști”.

Modificarea perspectivei pe care o ai în prezent te poate face mult mai ușor să îți respecți obiectivele, să te entuziasmezi atunci când simți că faci progrese și să te simți mai încrezătoare în capacitatea pe care o ai de a cuceri obstacolele viitoare.