Știm că mediul în care trăim acum este complet diferit față de mediul în care a copilărit generația mea , iar studiile recente arată că Romania este o țară în care rata obezității crește în fiecare an. Telefoanele mobile, laptop-urile , tabletele, toate gadget-urile actuale ispitesc copii, modificandu-le stilul de viață într-unul sedentar, iar asta contribuie în timp, la o serie de probleme de sănătate și la apariția obezității.
Este rolul nostru ca părinți să-i educam, să îi ajutăm și să-i susținem în drumul spre o viață sănătoasă și fericită. Iată 10 motive pentru care copiii ar trebui să facă sport:

1. Sportul ajută la controlul greutății. Studiile au arătat că acei copii care fac sport, au un procent de grăsime mai mic, și mai multă masă musculară.

2. Corpul acelor copii care fac sport ard mai repede caloriile. Atunci când faci sport, metabolismul bazal crește, astfel caloriile consumate nu se vor depune așa de repede.

3. Construirea unui sistem cardiovascular puternic. Sportul dezvoltă o inima sănătoasă și scăderea riscului de boli cardiovasculare la maturitate.

4. Consolidarea sistemului osos. Sportul are un efect pozitiv asupra sănătății oaselor, îmbunătățind densitatea minerală.

5. Sportul este o metoda de a socializa, și a-ți face prieteni noi , abilitatea de a socializa a unui copil este una dintre cele mai importante trăsături pe care copii trebuie să le dezvolte.

6. Sportul este amuzant, este un joc, iar copii vor fi nerăbdători să se joace când vor vedea cât este de distractiv.

7. Sportul păstrează copiii ocupați, doar știm că au o energie debordantă, ce altceva vor face în acea oră? E de preferat să facă o ora de sport decât să stea acasă și să se uite la TV, laptop sau telefon.

8. Dezvoltarea competitivității. Persoanele de succes sunt competitive, nu neapărat în competitivitate cu ceilalți colegi, ci în concurență cu ei înșiși pentru a fi mai buni în fiecare zi.

9. Sportul te educă să iți schimbi obiceiurile alimentare, astfel copiii vor învăța să mănânce mai sănătos și își vor schimba stilul de viață în bine.

10. Sportul îmbunătățește calitatea somnului . Suntem conștienți că somnul copiilor, afectează indirect și somnul nostru, al părinților, astfel acei copii care practica un sport vor avea un somn mai odihnitor și mai profund.

Sportul este o activitate fizică distractivă și va forma o bază sănătoasă copiilor noștri, iar dacă copiii se simt bine și se bucura atunci când practica un sport, vor continua să facă asta tot restul vieții.
La Top Trainer Studio, eu și Alex Niculae, desfășuram group training pentru copii prin metode interactive și jocuri distractive. De asemnea, consultanța nutrițională este inclusă.
Înscrierile se pot face la numărul de telefon: 0729 951 456