Cateva linguri de gronola alaturi de un bol cu lapte/iaurt poate reprezenta un mic dejun sanatos si satios in zilele in care nu ai timp sa-ti prepari omleta. Produsul il gasiti si in comert, dar eu prefer sa o gatesc acasa, pentru ca asa detin controlul incredientelor .

Reteta mea de granola e simpla si incredintele sunt urmatoarele :
– 500 gr fulgi de ovaz,
– o cana mix seminte (de obicei ce gasesc prin dulap ca seminte de in, canepa, dovleac, nuci, etc),
– o lingura miere,
– un pumn fructe uscate (agrise, coacaze, goji etc),
– o lingura unt de cocos incalzit

Amestec toate aceste incredientele intr-un bol , adaug si 3-4 linguri apa calduta si coc compozitia la cuptor cca 25 minute, la temperatura de 180 grade ( atentie insa sa nu depasiti timpul de coacere pentru ca exista riscul sa se arda compozitia , am patit-o de doua ori )
Granola este un preparat gustos si sanatos, dar vine cu un aport caloric semnificativ, o portie de 7-8 linguri poate avea si 600-700 calorii, asa ca daca serviti o portie generoasa programati-va si un antrenament la sala.