Daca te afli intr-un proces de scadere in greutate, unul dintre primele obiceiuri pe care ar trebui sa le implementezi , ar fi urmatorul : sa reduci la minim sau chiar 0 (zero) caloriile din bauturi. Nu conteaza doar caloriile din mancare, intr-un process de slabire, ci o importanta mare o au si caloriile din bauturi. Nu exista o bautura minune care sa slabeasca efectiv, dar exista bauturi care pot spijini scaderea in greutate.

De cele mai multe ori, nu constientizam cate calorii pot ascunde unele bauturi aparent ,,nevinovate”, iar consumul frecvent al acestora ne pot impiedica sa slabim, ba chiar uneori sa crestem in greutate, fara sa ne dam seama. Va dau un exemplu imediat: doua zile pe saptamana consumam un frappuccino, miercuri un fresh de portocale, vineri o sticla de suc, deoarece am fost invitati la o petrecere, si sambata ne relaxam cu 2 pahare de vin, avem un total al caloriilor de cca 1000 calorii in aceasta saptamana. Cum ar fi daca inlocuim aceste bauturi cu bauturile cu 0 calorii care vor fi enumerate mai jos? Faceti singuri un calcul simplu matematic, si veti fi surprinsi ce deficit caloric reiese pe termen lung.

Despre asta va fi vorba in acest articol: sa sustinem procesul de slabire cu bauturi cat mai simple, eficiente,  deoarece se apropie toate de cifra 0 (calorii),  bauturi care sa ne hidrateze optim, si pe care ar trebui sa le integram in rutina zilnica.

Apa

Apa nu contine calorii si este bautura nr 1 atunci cand ne intereseaza hidratarea si slabirea . Sunt foarte multe studii care arata o relatie pozitiva intre hidratarea cu apa, si scaderea in greutate .

Ne referim la apa potabila, apa plata, apa minerala, apa cu zeama de lamaie, sau chiar o ,,reteta’’ recomandata unei cliente care pur si simplu nu putea sa consume apa – apa aromata, cu gust de fructe ( se lasa la infuzat pentru cateva zeci de minute/ore cateva felii din diferite fructe, intr-o carafa de apa ).

Ceaiul

Ceaiul verde si ceaiul negru sunt promovate ca bauturi recomandate in slabire, dar un cumul al mai multor studii spune ca nu exista o scadere semnificativa a kilogramelor la persoanele care consuma astfel de bauturi. Ceaiul este o bautura pe care este ok sa o luati in considerare in slabire, si nu neaparat cele enumerate mai sus, chiar si ceaiuri din diferite plante. Ceaiul ar trebui consumat fara zahar sau alt indulcitor, pentru a minimaliza caloriile ingerate.

Cafeaua

Un latte macchiato cu lapte integral contine cca 150 calorii, un cappuccino cu frisca poate sa dubleze aceste calorii, in cazul asta ce alegem ? Eu va recomand o cafea neagra, cu 0 calorii, o cafea neagra in care ii simti toata aroma cafelei prajite si proaspat macinate. Si eu am baut pana acum 1 an cafea cu o lingurita de  zahar/miere, dar am vrut sa testez o perioada cafeaua neagra, la inceput mi-a fost greu, cred ca primele 2 saptamani, apoi m-am obisnuit, iar acum prefer doar cafea neagra.

Acestea sunt bauturile pe care le recomand eu in slabire, sunt bauturi care contin 0 calorii, si care cu siguranta va vor sustine procesul de scadere in greutate.