Astazi abordez una din provocarile a 99% dintre femei , atunci cand isi propun sa scada in greutate : cum sa reduci cantitatea de alimente dulci din rutina zilnica .

O sa abordez aceasta problema nu din perspectiva – cu ce inlocuim dulciurile clasice, pentru ca cu siguranta stii raspunsul aici – ci din alta perspectiva .

O sa abordez acesta problema diferit , din punct de vedere logic , dar o sa abordez problema nu doar al caloriilor, ci si al emotiilor .

Hai sa vedem ce stim .

Datele problemei :

Ce sunt dulciurile ? Am auzit mai multe denumiri in discutiile cu clientele mele : ,, hrana pentru suflet ‘’ ,, elixirul fericirii ‘’ ,,relaxarea suprema ‘’

Ce aduc ele in corp : destul de multe calorii raportat la 100 grame , apoape 0 nutrienti

Ce aduc ele mintii : relaxare, fericire de moment , bucurie , placere

Ce aduc sufletului : fericire pe moment urmate de o perioada mai mare de frustrare si vinovatie

Care este solutia optima pentru scaderea in greutate ?

Rezolvarea problemei :

Corpul – trebuie sa consumi putine calorii
Ca sa slabesti, trebuie sa aduci in corp o cantitate mica de calorii atunci cand consumi alimente dulci . Solutia ar fi sa consumi mai rar, sa iti impui o anumita regula ( de exemplu mananci o data pe saptmana ) , sau sa consumi zilnic o cantitate mica cca 10-20 gr

Mintea- hraneste-o cu sentimente frumoase
Amana momentul consumului de dulce . Joaca-te cu mintea ta si explica-i frumos ca bucuria , fericirea si placerea vin si din alte activitati . Stabileste zilnic diferita activitati scurte ca durata care sa iti bucure mintea ca – masaj de relaxare , meditatie , joaca cu copiii, cu sotul , practicarea unui hobby etc . Gandeste -te la viitor si adu in mintea ta o imagine cu tine atunci cand si-a îndeplinit obiectivul in slabire . Fixeaza imaginea aia in minte si foloseste-o ca ancora de cate ori ai nevoie .

Sufletul . Bucura-l zilnic .
Aici vine partea frumoasa . Activitati ca recunostinta , afirmatiile pozitive , meditatia , rugaciunea , mindfulness- concentrarea atentiei pe momentul prezent si acceptarea emotiilor pot aduce o pace sufleteasca si un sentiment de satisfactie .

Cum ti se pare abordarea mea de azi ? Adaugi ceva in rutina ta zilnica ?
Astept comentariul tau cu interes 😍